Tanítások on Máté evangéliuma

Virágvasárnap | Máté 21:1-17

Virágvasárnapon látjuk Jézust, mint a megdicsőült messiást. Miért fontos erről megemlékeznünk? A tömeg azt kiabálta: hozsánna, azaz „ments meg most”. Jézus ma is megment mindentől, amitől csak szeretnénk?

Miért jött Jézus? | Karácsony 2023

Jézus eljött erre a földre, erről emlékezünk meg karácsonykor – sok elgondolásunk lehet arról, hogy ezt miért is tette. Ezen az alkalmunkon megnéztünk (a teljesség igénye nélkül) pár mondatot, melyet Jézus maga mondott erről. Újra és újra rácsodálkozhatunk arra, hogy Jézus mennyivel több, és mennyivel közelebb van hozzánk, mint azt a vallásos elképzeléseink szerint elképzeltük!

Hová nézel? – Máté 14:22-33

„Ne mutogasd Istennek a hatalmas problémáidat, hanem mutasd meg a problémáidnak a hatalmas Istent.” Mégis, mindezt hogyan? Számít, hogy mire, kire nézünk? Igen, talán ez számít egyedül. Hullámok, vihar, félelem, fájdalom, kétségbeesés, gazdasági válság, háború – a történelem során, és olykor-olykor a személyes életünkben is mindezek megtörténnek. De Isten: örök. Erről tanulhatunk ezen az alkalmon.

Most ments meg! – Máté 21:1-17

Virágvasárnap Jézus bevonulását ünnepeljük Jeruzsálembe. Ezen a történeten keresztül megnézzük, hogy a Messiás három fő hivatala és szerepe milyen hatással van ma is az életünkre. A tömeg ezt kiáltotta: „Ments meg most!” Jézus megtette akkor? Megteszi ma, ha kérjük Tőle?