Filippi levél

Kemény eledel | Filippi 2:12-18

Mi minden gátol minket abban, hogy a krisztusi tanításban előrébb jussunk? Miért olyan nehéz a mai ember számára a teljes odaszántság, engedelmesség és alávetettség Istennek? Pál legerősebb kéréseit, felszólításait („félelemmel és rettegéssel …” és „az Isten irgalmára kérlek titeket …” ) vizsgáltuk meg ezen az alkalmon a kegyelem tükrében.

Élet és halál | Filippi 1:21-26

Nem kisebb kérdést tettünk fel, mint hogy mi az Élet? Megnéztünk pár filozófiát és természetesen a Biblia üzenetét. Pál híres „Az élet nekem Krisztus, a meghalás nyereség” mondata mögé próbáltunk nézni. Mi lehetett a titka Pálnak, hogy ennyire be volt telve az élettel? Miért jelentett neki mindent Krisztus, és miért nem félt a haláltól?

Elég vagy így | Filippi 1:9-18

Pál imádkozik a Filippi gyülekezetért. Mi az oka, mi a témája ennek az imának? A börtönben boldogan hirdeti az evangéliumot, az sem zavarja, hogy mások rivalizálnak vele. Mi a titka? Mi az, amit mi talán még mindig nem értünk a keresztény élet lényegéből?

Társak Krisztusban | Filippi 1:7-8

Pál ebben a pár versben hálát ad a Filippi gyülekezetért és arról beszél, hogy társak Krisztusban. Isten kegyelmében, fogságban és a szolgálatban. Mit jelent ez ma nekünk? Miért és hogyan vagyunk társak ma?

Hála értetek | Filippi 1:3-6

Pál nagyon hálás a Filippi gyülekezetért, rögtön ezzel indítja a levelét. A kezdő mondatokon keresztül megnéztük a hála, az ima, az adakozás fontosságát az életünkben, majd bátorodtunk azon, hogy Isten be is fogja fejezni azt a munkát, amit elkezdett bennünk.