Tanítások

Jézus, a nagy testvér | Márk 3:1-19

„Azután felment a hegyre, és magához hívta, akiket akart; ők pedig odamentek hozzá.” Jézus magához hívja, akit akar, és mi odamegyünk hozzá. De minek menjünk oda? Egyáltalán, hogyan tudunk kapcsolódni őhozzá? Valóban szükségünk van valakire, akire felnézhetünk? Ha te igaz ember vagy, tökéletes, testileg és lelkileg teljesen egészséges, soha nem nyomasztanak egzisztenciális kérdések, akkor az evangélium nem neked szól. Legalábbis nem most. Ám ha olyan vagy mint én, és időnként romokban hever az életed, vagy csak éppen bántasz másokat, mikor…

Ki mondta? | 1. Mózes 3. rész |

Az egyik legismertebb része a Bibliának az, amikor az ember elbukik. Megnéztük, mi lehetett a fő oka Ádám és Éva kudarcának, hogyan kerülhették volna el, és mit jelent a bűneset története a mi életünkben.

Teremtés | 1. Mózes 1:6-25

A 6 napos teremtést tanulmányozzuk ebben a videóban. A hatodik nap megteremti Isten az embert. Hol vagyunk a teremtés történetben? Hol vagyunk az egész univerzumban? Kicsoda az ember, hová kell magunkat helyeznünk az egész képben? És személesen én, mi hol vagyunk a világmindenségben?

Legyen világosság | 1.Mózes 1:1-5

Isten első nap a világosságot teremti meg, még a Nap és más fényforrások előtt. Miért teremtett Isten ebben a sorrendben? A föld kietlen és sivár volt. Csak sötétség, víz, üresség. Hogy kapcsolódik ez a mai életünkhöz? Mit szimbolizál ez a helyzet? Mit jelent, hogy lett világosság?

Jézus a jó embereket hívja? NEM! | Márk 2:13-28

Mit kell tennem, ha Jézust akarom követni? Ugye, ő a jó embereket keresi, tehát amíg én csak küszködöm a bűneimmel, terheimmel, elromlott életemmel, addig nem sok esélyem van nála? NEEEM! Jézus pont azt mondja, hogy a betegeket hívja. Azokat, akik el vannak fáradva. Azokat, akik nem érzik jól magukat. Akik nem egészségesek. Mint a legtöbb ember, ha jól belegondolunk. Istennek nem kell megfelelnünk, nincs valamiféle minimum elvárás, semmi. Ez túl egyszerű, hogy igaz legyen! Igen. Mégis: ez az evangélium!

Húsvét | Lukács 24:1-12

Jézus feltámadásánál angyalok jelentek meg az asszonyoknak és a következőket mondták: „Miért keresitek az élőt a halottak között? Nincs itt. Feltámadt! Emlékezzetek, hogy mit mondott nektek még Galileában: »Az Emberfiát bűnösök kezére adják, megfeszítik, és a harmadik napon feltámad.«” Mit mondanak nekünk ezek a szavak ma? Mit jelent az a kép, hogy a kő el van hengerítve a sír elől?

Virágvasárnap | Máté 21:1-17

Virágvasárnapon látjuk Jézust, mint a megdicsőült messiást. Miért fontos erről megemlékeznünk? A tömeg azt kiabálta: hozsánna, azaz „ments meg most”. Jézus ma is megment mindentől, amitől csak szeretnénk?

Darwin vagy Jézus?

Vajon matematikailag mekkora az esélye az élet kialakulásának? És ami még fontosabb: mit jelent az életünkre nézve, hogy az evolúció vagy a teremtés az igazság? Ez a kérdés lényegesebb, mint elsőre gondolnánk.