Először jönnél?

Először jönnél?

Új helyre menni sohasem könnyű. Ezért, ha fontolgatod, hogy ellátogatsz istentiszteletünkre, szeretnénk azzal segíteni, hogy megválaszolunk néhány kérdést, hogy tudd, mire számíthatsz.

Mikor és hol vannak az alkalmak?

Az alkalmainkat a Bérci-házban tartjuk (6500 Baja, Szent Antal u. 7.).
Vasárnap délelőttönként 10:00 – 12:00 között jövünk össze.
(térkép)

Elhozhatom a gyerekeimet?

Igen! Vasárnap délelőttönként igénybe vehető a gyerekszolgálat, ahol Bibliai történetek mellett játék is várja a gyermekeket.

Milyenek az alkalmak?

A gyülekezetünk Jézusról szól, alkalmainkon tehát ő van a középpontban. Minden alkalmat rövid dicsőítő énekekkel kezdünk. Ezután Isten Igéjét tanulmányozzuk (általában kb. 45 perc – 1 óra), majd ismét dicsőítő énekekkel adunk egy kis időt, hogy Isten Igéjének tanítására felelhessünk.

Hisszük, hogy az egészséges gyülekezetnek helyes táplálkozásra van szüksége, ezért tanulmányozzuk a Bibliát szisztematikusan mondatról mondatra. Annak alkalmazása, amit olvastunk és tanultunk tud elvezetni minket Isten dicsőítéséhez és egymás szolgálatához. A tanulmányozáson keresztül megpróbáljuk felfedezni az élet nehéz kérdéseit, és alkalmazni Isten iránymutatását.

Alkalmainknak része a közös ima. Hisszük, és tudjuk, hogy Isten meghallgat és megválaszol minden imát. Hisszük, hogy életünk minden egyes részét feltárhatjuk Mennyei Atyánk előtt, mert szeret minket, és segíteni akar bennünket, az Ő gyermekeit.

Látni fogod, hogy nem támasztunk elvárásokat az öltözködésre vonatkozóan sem. Van, aki teljesen hétköznapi viseletben jelenik meg, mások jobban kicsípik magukat, de mindenkit szívesen látunk.

Bátorítunk, hogy ne menj gyorsan el, maradj egy kicsit még az alkalom után, és ismerd meg a gyülekezet többi tagját egy csésze kávé mellett.

Jézus azt tanította nekünk, hogy a legnagyobb parancsolat Isten szeretete és más emberek szeretete. Nem úgy tekintünk a gyülekezetre, mint egy klubra, hanem mint egy családra, mert Isten így nevez bennünket. Mert szeretjük Istent és szeretjük az embereket, mindenkit, akit Isten elhoz hozzánk, elvárások nélkül fogadunk, mert Isten mindenkit egyszerűen hív el: „Jöjjetek!”