Apostolok cselekedetei

Menj tovább! | Apcsel 28. rész

Miért folyik a harc az életünkben? Hol, mikor kell szolgálnunk? Az ellenség mit tesz, mikor szolgálatba állunk és nekünk mit kell rá válaszolnunk? Mit mondanak az emberek rólunk? Ezekre a kérdésekre keressük a választ ebben a részben.

Állj fel! | Apcsel. 27:21-44

Pál a vihar közepén felállt, és bátorította a vele lévőket. A mi viharainkban Isten szól hozzánk és buzdít, hogy ne féljünk, csak haladjunk tovább. Álljunk fel mi is, poroljuk le a térdünket és menjünk tovább, bátorítva a környezetünket is, hogy Isten velünk van!

Viharban reménytelenül | Apcsel. 27:1-26

Pál Rómába való utazása óriási vihar közepette történt. Ez a vihar gyönyörűen példázza életünknek legnehezebb szakaszait, azokat, mikor már a halál is vonzó gondolattá válik. Lehetséges idáig eljutnia egy hívő embernek is? Normális ez? Isten miért engedi ezeket az időszakokat?

Megbocsátás | Apcsel. 25. rész |

Ezen a részen keresztül a megbocsátás témakörét tanulmányoztuk. Miért fontos ez? Hogyan lehet ebben növekedni olyan módon, hogy ne úgy legyünk, mint az akkori vallási vezetők, akiknek két év után még mindig a legfontosabb dolog az életükben a Pál ellen érzett harag volt? Emellett megnéztük az egyenes beszéd fontosságát is.

Hasznos vagyok? | Apcsel. 24 |

Pál kétéves parkolópályára kerül. Vajon hasznos volt életének ez a szakasza is? Vajon hívőként, hitetlenként és szolgálóként hogyan kell válaszolnunk az evangéliumra? Megnéztük, hogy mi az a legfontosabb kérdés, amit fel kell tennünk magunknak.

Ne félj! | Apcsel 23. rész |

Pál életének ebben a szakaszában – amikor már elfáradt és kimerült – kudarcok között ül a börtönben. Most nem látjuk, hogy imádkozik, nem látjuk, hogy dicsőit. Most nem jön angyal, nincs földrengés vagy égi fényesség. Nem esnek ki a vaskapuk a helyükről és nem nyílnak meg a bilincsek. Mégis Pál egy olyan csodát él át, amivel tovább tud menni, hogy beteljesítse küldetését.

Elválaszthatatlanul – ApCsel. 22. rész

Mi volt Pál apostol belső békéjének titka? Az látszik, hogy nem aggódott különösebben az életéért, és az egész viselkedésében volt valami fura, szinte megmagyarazhatatlan nyugalom. Ebben a részben úgy tűnik, mintha valahogy az események felett állna, mint aki pontosan tudja: mindegy is, mi történik a következő pillanatban, ő biztonságban van. Lehetséges ez? Ha igen: ezt a békét én is akarom! És te? Keressük együtt a titkot a következő 47 percben!

Édenkert a szívben – Apcsel. 21:26-40

Ebben a részben megnéztük azt, hogy Pált miért és milyen körülmények között tartoztatták le Jeruzsálemben. Leginkább arra fókuszáltunk, hogy mi lehetett a titka annak, hogy ilyen hozzáállással ment végig ezen a nehéz szakaszon.