Tanítások on 1Mózes

Ki mondta? | 1. Mózes 3. rész |

Az egyik legismertebb része a Bibliának az, amikor az ember elbukik. Megnéztük, mi lehetett a fő oka Ádám és Éva kudarcának, hogyan kerülhették volna el, és mit jelent a bűneset története a mi életünkben.

Teremtés | 1. Mózes 1:6-25

A 6 napos teremtést tanulmányozzuk ebben a videóban. A hatodik nap megteremti Isten az embert. Hol vagyunk a teremtés történetben? Hol vagyunk az egész univerzumban? Kicsoda az ember, hová kell magunkat helyeznünk az egész képben? És személesen én, mi hol vagyunk a világmindenségben?

Legyen világosság | 1.Mózes 1:1-5

Isten első nap a világosságot teremti meg, még a Nap és más fényforrások előtt. Miért teremtett Isten ebben a sorrendben? A föld kietlen és sivár volt. Csak sötétség, víz, üresség. Hogy kapcsolódik ez a mai életünkhöz? Mit szimbolizál ez a helyzet? Mit jelent, hogy lett világosság?

Darwin vagy Jézus?

Vajon matematikailag mekkora az esélye az élet kialakulásának? És ami még fontosabb: mit jelent az életünkre nézve, hogy az evolúció vagy a teremtés az igazság? Ez a kérdés lényegesebb, mint elsőre gondolnánk.

A teremtés és a jó öreg Föld

Ez az előadás azért készült, hogy egy kicsit elgondolkoztasson arról, hogy vajon tudományosan mennyire helytálló a mai népszerű evolúciós elmélet? Vizsgáljuk meg azt is, hogy a teremtéselmélet mellett milyen tények szólnak! Vajon az adatok tényleg a több millió éves Földet támasztják alá?

Nézz fel a keresztre! | 4. Mózes 21:4

Húsvét alkalmából megnéztük, hogy az elégedetlenség mennyire tönkre tudja tenni az életünk, de Isten milyen hatalmas módon jóra tudja ezt fordítani. Emellett eljutottunk arra a felismerésre, hogy van egy jó fajta elégedetlenség is, csak arra oda kell figyelnünk.