Tanítások from június 2024

Az első 1656 év | 1. Mózes 5. és 6. rész

Úgy tűnhet, hogy Kain és Ábel története után Noé hamar következik, de a valóságban több mint 1600 év telik el, a föld benépesedése erősen folyamatban van, ám az ember Isten nélkül él. Ezt az időszakot hasonlítottuk össze korunk napjaival, mivel Jézus azt mondta: az utolsó idők olyanok lesznek, mint Noé korszaka. Nagyon bátorító látni, hogy Isten kegyelme ezekben a sötét években, ezekben a megrázó történetekben és zavaros életekben is gazdagon kiárad!

Két út | 1. Mózes 4. rész

Kain és Ábel történetén keresztül láthatjuk, hogy már az ószövetség első lapjain a hitből való megigazulás tette Isten számára elfogadhatóvá az embert. Az Örökkévalóval való kapcsolat lényege az őbelé vetett bizalom! Két kérdés merült még fel ma, ami az emberiség hajnalától kísér bennünket: Isten a cselekedetei alapján ítéli meg az embereket, tehát elég az üres vallásosság, vagy a Teremtő többre vágyik velünk kapcsolatban?

A megbocsáthatatlan bűn | Márk 3:20-35

Kezdjük a riasztó címmel: mi is az a „megbocsáthatatlan bűn”? Jézustól halljuk a mai részben: „Bizony, mondom néktek, minden bűn meg fog bocsáttatni az emberek fiainak, még a káromlások is, bármennyi káromlást szólnak, de ha valaki a Szentlelket káromolja, az nem nyer bocsánatot soha, hanem vétkes marad bűne miatt örökké.” Súlyos, komoly szavak, ám a Biblia egészének fényében úgy tűnik, hogy ez nem olyan valami, amit „véletlen” el lehet követni, vagy csak úgy „belesodródni”. Erről, és más, könnyedebb témákról is…