Tanítások from április 2024

Teremtés | 1. Mózes 1:6-25

A 6 napos teremtést tanulmányozzuk ebben a videóban. A hatodik nap megteremti Isten az embert. Hol vagyunk a teremtés történetben? Hol vagyunk az egész univerzumban? Kicsoda az ember, hová kell magunkat helyeznünk az egész képben? És személesen én, mi hol vagyunk a világmindenségben?

Legyen világosság | 1.Mózes 1:1-5

Isten első nap a világosságot teremti meg, még a Nap és más fényforrások előtt. Miért teremtett Isten ebben a sorrendben? A föld kietlen és sivár volt. Csak sötétség, víz, üresség. Hogy kapcsolódik ez a mai életünkhöz? Mit szimbolizál ez a helyzet? Mit jelent, hogy lett világosság?

Jézus a jó embereket hívja? NEM! | Márk 2:13-28

Mit kell tennem, ha Jézust akarom követni? Ugye, ő a jó embereket keresi, tehát amíg én csak küszködöm a bűneimmel, terheimmel, elromlott életemmel, addig nem sok esélyem van nála? NEEEM! Jézus pont azt mondja, hogy a betegeket hívja. Azokat, akik el vannak fáradva. Azokat, akik nem érzik jól magukat. Akik nem egészségesek. Mint a legtöbb ember, ha jól belegondolunk. Istennek nem kell megfelelnünk, nincs valamiféle minimum elvárás, semmi. Ez túl egyszerű, hogy igaz legyen! Igen. Mégis: ez az evangélium!