Tanítások from augusztus 2024

Jogaim vagy Isten ígéretei? | 1. Mózes 13. rész

Ábrahám visszamegy Kánaánba, megkeresi az első oltárt, amit épített, majd Lóttal különválnak. Ez a rész két nagyon fontos keresztény tanítást tartalmaz. Ha elestenünk, elhagytuk az Urat és a hitünket, csak menjünk vissza arra a helyre, ahol Istennel találkoztunk! Miben és kiben bízunk igazán? Tudunk teljes mértékben Isten igéreteire állni, vagy harcolunk a saját igazunkért?

Botrányos kegyelem | 1. Mózes 12. rész

Ábrahám, a hit atyja: nagy nehezen eljut az igéret földjére, ahonnan éhinség idején hamar tovább is megy Egyiptomba, ahol eladja a feleségét. Ez a történet erős illusztráció a botrányos kegyelemről, Isten elhívásáról és a belé vetett bizalomról.

Vetéstől aratásig | Márk 4:1-20

Jézus példázata a magvetőről nagyon ismert – benne van három evangéliumban is, és egyike azon kevés példabeszédeknek, amiket Jézus el is magyaráz a tanítványainak. De valójában kik vagyunk mi ebben a parabolában? Jó helyre képzeljük magunkat, amikor olvassuk? Ám legyen, fogadjuk el, hogy mi vagyunk a jó föld. Mi van hát a terméssel? Tényleg hozunk harmincszoros, hatvanszoros, netán százszoros aratnivalót? Ha ez nem sikerül, kezdjük magunkat máris rosszul érezni? Esetleg aggódjunk az üdvösségünk felől? Mit tanít a biblia egésze a…