Tanítások from július 2024

Lázadjunk! | 1. Mózes 10-11

Ebben a videóban elmélyedünk az 1. Mózes 11. részében, ahol megismerhetjük Bábel történetét és a lázadás természetét. Megvizsgáljuk, hogy mi vezetett az emberek nagy vállalkozásához és hogyan reagált erre Isten. Ezt követően Ábrám történetével folytatjuk, és megértjük, mikor és hogyan érdemes fellázadni a korlátaink ellen, hogy beteljesítsük azt az életet, amelyre teremtve lettünk. Miért fontos felismernünk azokat a terheket és akadályokat, amelyek megakadályoznak minket abban, hogy szabadon éljünk és kövessük Isten tervét?

Kegyelem a trauma után | 1 Mózes 9. rész

Az özönvíz nem csupán egy kedves vasárnapi iskolai történet a bárkáról, zsiráfokról és elefántokról. Noé számára ez óriási trauma lehetett, hiszen az egész világ elpusztult. Ezen az alkalmon Isten Noéval kötött szövetségét tekintettük át, ami egy személyes válasz is volt számára, valamint Noé életének végét, ahol Isten kegyelmét is megtapasztalhatta.

Várj az Úrra és bízz! | 1 Mózes 7. és 8. rész

Ebben a videóban megvizsgáltuk, hogy mik szólnak amellett, hogy globális özönvíz volt a Földön. Noé lehetséges, hogy száz évig is építette a bárkát. Amikor beszállt, még hét napig nem történt semmi, majd több mint egy évig voltak a bárkában. Milyen lehetett ezekben az időszakokban várni? Noé történetén keresztül megvizsgáltuk, mit jelent Isten ítélete és kegyelme, az engedelmesség és hűség, valamint Isten védelme és gondviselése. (27:53-kor nem -700, hanem – 200 fokos meteor)