Tanítások

Élet és halál | Filippi 1:21-26

Nem kisebb kérdést tettünk fel, mint hogy mi az Élet? Megnéztünk pár filozófiát és természetesen a Biblia üzenetét. Pál híres „Az élet nekem Krisztus, a meghalás nyereség” mondata mögé próbáltunk nézni. Mi lehetett a titka Pálnak, hogy ennyire be volt telve az élettel? Miért jelentett neki mindent Krisztus, és miért nem félt a haláltól?

Elég vagy így | Filippi 1:9-18

Pál imádkozik a Filippi gyülekezetért. Mi az oka, mi a témája ennek az imának? A börtönben boldogan hirdeti az evangéliumot, az sem zavarja, hogy mások rivalizálnak vele. Mi a titka? Mi az, amit mi talán még mindig nem értünk a keresztény élet lényegéből?

Társak Krisztusban | Filippi 1:7-8

Pál ebben a pár versben hálát ad a Filippi gyülekezetért és arról beszél, hogy társak Krisztusban. Isten kegyelmében, fogságban és a szolgálatban. Mit jelent ez ma nekünk? Miért és hogyan vagyunk társak ma?

Hála értetek | Filippi 1:3-6

Pál nagyon hálás a Filippi gyülekezetért, rögtön ezzel indítja a levelét. A kezdő mondatokon keresztül megnéztük a hála, az ima, az adakozás fontosságát az életünkben, majd bátorodtunk azon, hogy Isten be is fogja fejezni azt a munkát, amit elkezdett bennünk.

Amikor Jézus hív | Márk 18:1-8

Jézus alighogy megkeresztelkedett és megkezdte nyilvános szolgálatát, elhívta első tanítványait. Izgalmas látni, ahogy Isten fia elindul ezen az úton, kezdi megmutatni nekik és egyben nekünk is: nem egy új filozófiára, nem egy érdekes vallásra, jól hangzó elméletekere van szükség, hanem őrá, a testté lett Istenre. Így volt ez kétezer évvel ezelőtt is, és ma sincs másként. Ahogyan Jézus mondja: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” (János 8:12)

Ahogyan Jézus bizonyságot tesz | János 4

Sokan ismerjük Jézus történetét a samáriai asszonnyal a kútnál. Ebben a vidóban kicsit más aspektusból fogjuk megvizsgálni ezt a részt. Bill beszél arról, hogy Jézus maga hogyan kezdeményez beszélgetést, hogyan „tesz bizonyságot”, milyen a viszonyulása ebben – a maga korában nagyon szokatlan helyzetben – ehhez az idegen asszonyhoz, és mit szól mindehhez a történet többi szereplője?