Tanítások

Bemerítkezni Szent Szellembe – Apostolok cselekedetei 1 rész, 2:1-13

A nagy küldetés betöltéséhez az apostoloknak szükségük volt segítségre. A Pártfogó, a Vígasztaló, a Szent Szellem volt az, aki képessé tette ezeket az egyszerű embereket arra, hogy teljesítsék Jézus parancsát. Bemerítkezni a Szent Szellemebe – amit hívhatunk úgy is, hogy Szentlélekkeresztség – újra és újra: ez az, ami erőt és vezetést adhat nekünk a mindennapokban, elsősorban arra, hogy tanúk legyünk.

Tűzön át – Dániel 3.

Dániel könyvének harmadik részében találjuk az egyik legmélyebb kijelentést Isten és ember kapcsolatáról, emellett megnéztük a szenvedés, megpróbáltatás témakörét is.

A kezdet vége – János 21. rész

A cél nem az, hogy hitre jussunk Jézussal, az a kezdet! Innen indul az életünk igazán! János evangéliumának utolsó része egy jó összefoglaló az egész evangéliumról és az életről, ami a kereszt után kezdődik!

Állítsátok meg a világot, ki akarok szállni! – János 19:17-42

Időnként kerülünk olyan helyzetbe, hogy elegünk van mindenből és jó lenne egy kicsit megpihenni. Ha ez sokáig tart, akár a végleges kiszállás is valós megoldásnak látszik… Jézus nem szállt ki. Ő végigcsinálta. Értünk. Hogy nekünk már ne keljen kiszállni, hanem megtaláljuk azt az életet, amire teremtve lettünk!

Amikor kukorékol a kakas – János 18:12-27

Jézus továbbra is uralja a helyzetet, miközben elkezdődik a kihallgatása. Péter már óvatosabb, de még követi Jézust, végül pedig megtagadja Őt. Mit jelent ez ma nekünk? Mi is megtagadjuk Őt? Mit tehetünk, hogy ne így legyen?

Jézus főpapi imája 2. rész

Jézus imáját tovább tanulmányozva azt nézzük meg, hogy milyen életet szánt Ő nekünk, hívőknek, és hogyan kell viszonyulnunk az élethez. Mellékesen az is kiderült, hogy az igazi hívő olyan-e, mint Batman, Flash vagy Superman? (Spoiler: olyan, mint Frodó.)