Apostolok cselekedetei

Viharban reménytelenül | Apcsel. 27:1-26

Pál Rómába való utazása óriási vihar közepette történt. Ez a vihar gyönyörűen példázza életünknek legnehezebb szakaszait, azokat, mikor már a halál is vonzó gondolattá válik. Lehetséges idáig eljutnia egy hívő embernek is? Normális ez? Isten miért engedi ezeket az időszakokat?

Megbocsátás | Apcsel. 25. rész |

Ezen a részen keresztül a megbocsátás témakörét tanulmányoztuk. Miért fontos ez? Hogyan lehet ebben növekedni olyan módon, hogy ne úgy legyünk, mint az akkori vallási vezetők, akiknek két év után még mindig a legfontosabb dolog az életükben a Pál ellen érzett harag volt? Emellett megnéztük az egyenes beszéd fontosságát is.

Hasznos vagyok? | Apcsel. 24 |

Pál kétéves parkolópályára kerül. Vajon hasznos volt életének ez a szakasza is? Vajon hívőként, hitetlenként és szolgálóként hogyan kell válaszolnunk az evangéliumra? Megnéztük, hogy mi az a legfontosabb kérdés, amit fel kell tennünk magunknak.

Ne félj! | Apcsel 23. rész |

Pál életének ebben a szakaszában – amikor már elfáradt és kimerült – kudarcok között ül a börtönben. Most nem látjuk, hogy imádkozik, nem látjuk, hogy dicsőit. Most nem jön angyal, nincs földrengés vagy égi fényesség. Nem esnek ki a vaskapuk a helyükről és nem nyílnak meg a bilincsek. Mégis Pál egy olyan csodát él át, amivel tovább tud menni, hogy beteljesítse küldetését.

Elválaszthatatlanul – ApCsel. 22. rész

Mi volt Pál apostol belső békéjének titka? Az látszik, hogy nem aggódott különösebben az életéért, és az egész viselkedésében volt valami fura, szinte megmagyarazhatatlan nyugalom. Ebben a részben úgy tűnik, mintha valahogy az események felett állna, mint aki pontosan tudja: mindegy is, mi történik a következő pillanatban, ő biztonságban van. Lehetséges ez? Ha igen: ezt a békét én is akarom! És te? Keressük együtt a titkot a következő 47 percben!

Édenkert a szívben – Apcsel. 21:26-40

Ebben a részben megnéztük azt, hogy Pált miért és milyen körülmények között tartoztatták le Jeruzsálemben. Leginkább arra fókuszáltunk, hogy mi lehetett a titka annak, hogy ilyen hozzáállással ment végig ezen a nehéz szakaszon.

Prófétáljatok felelőséggel – Apcsel 21:1-26

A prófétálás ajándékát vizsgáltuk meg. Szükség van-e rá, hogyan működik, mik a buktatói, mi jó indíték arra, hogy prófétáljunk? Pál bátorít minket, hogy kérjük és éljünk ezzel az ajándékkal, de emellett azt is látjuk, hogy ha nem felelősen bánunk vele, óriási károkat okozhatunk.

Pál újévi tanácsai – Apcsel. 20:17-27

2023 első alkalmán az Apostolok Cselekedetei könyv azon részénél tartunk, amelyben Pál az efézusi gyülekezet vezetőitől búcsúzott. Az ott elhangzott tanácsokat, tanításokat néztük át, hogy vajon ez év kezdetekor mi az, amit mi is megszívlelhetnénk.