Tanítások by Szabó Krisztián

Élet és halál | Filippi 1:21-26

Nem kisebb kérdést tettünk fel, mint hogy mi az Élet? Megnéztünk pár filozófiát és természetesen a Biblia üzenetét. Pál híres „Az élet nekem Krisztus, a meghalás nyereség” mondata mögé próbáltunk nézni. Mi lehetett a titka Pálnak, hogy ennyire be volt telve az élettel? Miért jelentett neki mindent Krisztus, és miért nem félt a haláltól?

Elég vagy így | Filippi 1:9-18

Pál imádkozik a Filippi gyülekezetért. Mi az oka, mi a témája ennek az imának? A börtönben boldogan hirdeti az evangéliumot, az sem zavarja, hogy mások rivalizálnak vele. Mi a titka? Mi az, amit mi talán még mindig nem értünk a keresztény élet lényegéből?

Társak Krisztusban | Filippi 1:7-8

Pál ebben a pár versben hálát ad a Filippi gyülekezetért és arról beszél, hogy társak Krisztusban. Isten kegyelmében, fogságban és a szolgálatban. Mit jelent ez ma nekünk? Miért és hogyan vagyunk társak ma?

Hála értetek | Filippi 1:3-6

Pál nagyon hálás a Filippi gyülekezetért, rögtön ezzel indítja a levelét. A kezdő mondatokon keresztül megnéztük a hála, az ima, az adakozás fontosságát az életünkben, majd bátorodtunk azon, hogy Isten be is fogja fejezni azt a munkát, amit elkezdett bennünk.

Az Úr házában lakozom örökké | 23. Zsoltár 6.

A nyáj ősszel visszaérkezik a tanyára az egész nyáron át tartó vándorlása után. Mit jelent a gyakorlati keresztény életünkben, hogy az Úr házában lakunk? Ez egy gyönyörű összefoglaló gondolata az egész 23. zsoltárnak. Jézus a jó pásztor, hozzá tartozunk. Az életünk arról szól, hogy Ő hogyan gondoskodik rólunk!

Fejem kened olajjal – Jóságod követ | 23. Zsoltár 5-6. |

A bárányokat támadják a legyek, a rüh, ami ellen hathatós védelem, ha a pásztor olajjal keni meg a bárányok fejét. Ez képe a Szent Szellemmel betöltött életnek, ahogyan a bosszúságainkon felül tudunk emelkedni. Isten jósága és kegyelme követ minket, nem számít, mi történik körülöttünk, vagy akár, hogy mi mit tettünk. Vajon, ahogy járunk-kelünk az életben, mit hagyunk magunk után? Jóságot és kegyelmet? Hogyan lehet mindez az életünk állandó része?

Botod és vessződ | 23. Zsoltár 4.

Lehet, hogy elsőre sokunkban a bot és vessző a kemény fegyelmezés képét idézi fel. Valójában – ha alaposan megvizsgáljuk a kérdést – azt látjuk, hogy ezek a pásztor újabb gondoskodásának és szeretetének megnyilvánulásai.