Tanítások by Szabó Krisztián

Vezetés és követés – Apcsel. 13:13-22

Mit jelent vezetőnek lenni? Milyen a jó vezető? Mikor kell követni, követőnek lenni? Milyen a jó követő? Van ezekben a kérdésekben különbség céges és gyülekezeti környezetben? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat ebben a részben.

Harcolj! – Apcsel. 12:1-17

Harcolunk kell! Az ellenség nem nyugszik. Ahogy a korai gyülekezet növekszik, újra és újra támad. Ma ez vajon máshogy lenne? Mit tett akkor a gyülekezet és mit tehetünk ellene napjainkban mi?

Elég jó vagyok? – Apcsel. 11:1-18

Kornéliusz története vajon miért van leírva még egyszer? Ráadásul rögtön a következő részben! Lehet, hogy Isten ezzel azt szeretné mondani, hogy ennek a történetnek az üzenete fontos? Megtanulhatjuk belőle, hogy jók és megfelelőek vagyunk úgy, ahogy vagyunk; és ha ezt a tényt a lelkünk mélyén is elfogadjuk igaznak, akkor másokról is el tudjuk hinni ugyanezt.

Gyógyulások – Apcsel. 9:32-43

Péter meggyógyít egy embert, és feltámaszt egy másikat! Ezeken a történeteken keresztül megnézzük a csodákat, gyógyulásokat, és olyan kérdésekre keressük a választ, hogy minden hívőnek gyógyítania kell-e, minden betegnek meg kell-e gyógyulnia?

Az élet legnehezebb szakasza – ApCsel. 9:23-31

Ebben a részben Pál apostol életének nem túl ismert, és egyben talán a legnehezebb szakaszát nézzük meg. Levonunk belőle egy-két tanulságot arról, hogyan osszuk meg az evangéliumot, de a legfontosabb kérdés a következő: amikor úgy érezzük, hogy már nincs lejjebb, de kiderül, hogy mégis van, akkor arra miként reagáljunk.

Most ments meg! – Máté 21:1-17

Virágvasárnap Jézus bevonulását ünnepeljük Jeruzsálembe. Ezen a történeten keresztül megnézzük, hogy a Messiás három fő hivatala és szerepe milyen hatással van ma is az életünkre. A tömeg ezt kiáltotta: “Ments meg most!” Jézus megtette akkor? Megteszi ma, ha kérjük Tőle?